Liniment & Träning

Träning

Med ändamålsenlig träning ökar din muskelstyrka, snabbhet och koordination samtidigt som du stärker skelett och leder. Uppvärmningen är en väsentlig del av träningen och har två funktioner: den både förebygger skador och höjer prestationen.
Blodets små kapillärer som försörjer muskelfibrerna är under vila till stor del stängda. När du börjar arbeta fysiskt ökar blodflödet till musklerna i och med att de små blodkärlen öppnar sig. Temperaturen och energiomsättningen ökar i muskelvävnaden och du får en ökad nerv-muskelfunktion, vilket ger förbättrad koordination. Din tekniska prestationsförmåga förbättras och risken för skador minskar.

Effektiv, tung träning ger nästan alltid upphov till små bristningar i muskelfibrillerna. Dessa reparerar sig själv, men du känner av stelhet och ömhet en tid efteråt, så kallad träningsvärk. Musklerna utvecklas ändå hela tiden. En lätt träningsvärk är samtidigt ett tecken på att du tränat effektivt. Den påminner oss även om att efter en hård träning behöver kroppen vila för att kunna öka i styrka.
Genom att använda Linnex före och efter träning påskyndar du uppvärmningen och blodcirkulationen i muskulaturen. När din uppvärmning sker gradvis minskar du även risken för skador markant och du förbereder dig samtidigt psykiskt för din träning och prestation. Effekten av Linnex håller i sig i flera timmar vilket gör att träningen och återhämtningen blir effektivare. Den starka värmeeffekten som Linnex ger gör att muskelstelheten och ömheten inte känns så besvärande.

 

Linnex WithoutChili7

Idrottsgrenar där Linnex används:

    • Gymträning
    • Löpning
    • Cykling
    • Crossfit
    • Friidrott
    • Fotboll
    • Ishockey
    • Skidåkning
    • OCR träning
    • Kampsporter
    • Motionssporter

Linnex i professionell användning

Professionella naprapater, kiropraktorer och fysioterapeuter runtom i Norden har under många år använt Linnex. Den unika värmeeffekten från Linnex aktiverar hudens egna värmereceptorer som blockerar smärtimpulserna. Värmen har även en avslappnande effekt på musklerna, vilket gör behandlingen effektivare. På så sätt kan man ta ut större rörelser innan musklerna börjar spänna sig och förhindra rörelsen.

 

Linnex liniment

Linnex är ett linimentstift som är drygt och lätt att använda på muskler och leder. Stiftet stryks lätt på huden i 1‒2 tunna lager. Effekten uppnås inom 10–15 minuter.
Linnex är ett effektivt liniment för ömma och stela muskler och leder.
Många idrottare och motionärer världen över använder Linnex.

Verkningsfulla ingredienser

Linnex innehåller bl.a. salicylat, capsaicin från chilipeppar (Capsicum annum), mentol och kamfer.

 

OBS!

Ifall du inte använt Linnex tidigare, prova först på ett mindre område och vänta på effekten. Överskrid inte rekommenderad dosering. Kom ihåg att Linnex är mycket effektivt och även mycket drygt.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara