Info

Vanliga frågor

Hur skiljer sig Linnex från övriga liniment och salvor?

Linnex har en mycket kraftigare och mer långvarig effekt än många andra produkter på marknaden. Därför såldes produkten till en början enbart till proffs, såsom naprapater, kiropraktorer och fysioterapeuter. Eftersom effekten varar längre återgår man snabbare till ett normalt, aktivt liv, vilket enligt studier ofta främjar återhämtningen bättre än enbart vila. Ofta belastar de som lider av smärta även sina friska muskler i onödan, vilket ytterligare förvärrar situationen. Linnex stryks direkt på huden och belastar därmed inte heller magen och tarmarna!

Var ska man inte använda Linnex?

Linnex är så kraftigt att det kan upplevas obehaglig på områden med tunn hud, såsom ljumsken, halsen och ansiktet. Undvik kontakt med öppna sår, slemhinnor och ögonen. I kontakt med värme ökar effekten. Vi rekommenderar därför inte att man använder Linnex i bastun, solarier, före en varm dusch eller solbad. Tvätta händerna efter applicering om du rört vid linimentet med fingrarna!

När ska man inte använda Linnex?

Linnex ska inte användas vid akuta skador som kraftig svullnad, rodnad eller grava smärtor. Linnex rekommenderas ej åt gravida, ammande, astmatiker, barn under 12 år eller personer som är allergiska mot salicylat.

Hur används Linnex?

Linnex stryks på huden i 1‒2 tunna lager. Behandlingen kan vid behov upprepas var fjärde timme. Kom ihåg att det tar ca 10‒15 minuter innan stiftet börjar verka. Effekten ökar under fysisk aktivitet.

Hur ska Linnex förvaras?

Linnex förvaras i rumstemperatur och ej åtkomligt för barn.

Finns det biverkningar när man använder Linnex?

Det finns inga kända biverkningar vid användning av Linnex, men använd det inte om du har konstaterad allergi mot salicylat eller mentol. Notera att Linnex orsakar mild hudrodnad. Rodnaden hör till och beror på att ämnet verkar utvidgande på blodkärlen i huden, det är inte farligt. Uppsök genast läkare om du får Linnex i mag- och tarmkanalen! Kontakta läkare även om du får oväntade allergiska reaktioner eller hudsymptom.